DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 608 din 25 iunie 2013, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ANDRIŞAN MIRCEA-IOAN, controlor vamal-principal la Direcţia Generală a Vămilor Iaşi, Biroul Vamal Dorneşti - Punctul Vamal Vicovu de Sus, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals intelectual, ambele în formă continuată.

Condamnarea inculpaţilor ZIUB AMAR-DĂNUŢ şi PALAMARIU PETRU – PAVEL, agenţi de poliţie de frontieră la Inspectoratul Judeţean de Poliţie de Frontieră (I.J.P.F.) Suceava, la pedepse de câte 5 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 5 luni, pentru săvârşirea a câte două infracţiuni de neglijenţă în serviciu.

Respinge, ca nefondată, acţiunea civilă a cauzei, exercitată de partea civilă Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

Obligă pe inculpatul Andrişan Mircea Ioan la plata cheltuielilor judiciare din recurs în sumă de 450 lei.
Achită pe inculpaţii Belibou Radu şi Bahnean Ilie.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava la data de 17 decembrie 2009 (comunicatul nr. 343/VIII/3 din 22 decembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 decembrie 2009