DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.290 din 27 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Piteşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BĂLAN LAURENŢIU IONUŢ, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul Poliţiei Rutiere, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Bălan Laurenţiu, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului SILVEANU FLORIAN MIRCEA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpaţilor LAZĂR SORIN VICTOR şi MARIN COSTACHE TUDOREL, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpatului FOIA MARIUS, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpatului NEGRILĂ FLORIN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpatului ILIE IONEL, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Revocă suspendarea unei pedepse de 2 ani închisoare pronunţate anterior, astfel că inculpatul va executa efectiv 5 ani de închisoare.

Confiscă de la inculpatul Bălan Laurenţiu Ionuţ suma de 5400 Euro şi de la inculpatul Silveanu Florian Mircea sumele de 6900 Euro şi 200 lei.

Obligă pe inculpaţii Bălan Laurenţiu Ionuţ, Silveanu Florian Mircea, Negrilă Florin, Marin Costache Tudorel, Ilie Ionel şi Foia Marius la plata a câte 5600 lei cheltuieli judiciare către stat în fond.Obligă pe inculpaţii Bălan Laurentiu Ionut şi Ilie Ionel la plata sumei de câte 475 lei, cheltuieli judiciare către stat în recurs. Obligă pe inculpatul Negrilă Florin la plata sumei de 275 lei, cheltuieli judiciare către stat în recurs.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti la data de 8 iunie 2011 (comunicatul nr. 393/VIII/3 din 10 iunie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 iunie 2011