DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.175 din 20 iunie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei TOMA LUMINIŢA, asociat şi administrator la SC ANA IMPEX SRL Ilfov, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatei Toma Luminiţa, timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului ALEXE MIHAI VALERIU la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului Alexe Mihai Valeriu, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă în solidar pe inculpaţii Toma Luminiţa şi Alexe Mihai Valeriu, ambii în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Ana Impex SRL - prin lichidator judiciar, la plata către partea civilă Statul Român - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a sumei de 2.366.715 euro (în echivalent lei la cursul Băncii Naţionale a României din ziua plăţii) precum şi la obligaţiile fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi), calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal.
Obligă pe inculpaţii Toma Luminiţa şi Alexe Mihai Valeriu, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC ANA IMPEX SRL - prin lichidator judiciar, la plata sumei de câte 12.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 1 septembrie 2008 (comunicatul nr. 221/VIII/3 din 4 septembrie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 septembrie 2008