increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.922 din 5 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului PRIBOIANU IONUŢ ADRIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa (I.P.J.) – Serviciul de Investigare a Fraudelor, la pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Priboianu Ionuţ Adrian, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului NĂSTASE ADRIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa (I.P.J.) – Serviciul de Investigare a Fraudelor, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani şi 6 luni, pentru complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă.

Dispune confiscarea extinsă, în favoarea statului, a celor două apartamente obținute cu credit ipotecar de către inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian.

Obligă pe inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian la plata sumei de 25.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat iar pe inculpatul Năstase Adrian la plata sumei de 6000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa la data de 9 iulie 2012 (comunicatul nr. 547/VIII/3 din 10 iulie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 iulie 2012