DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.796 din 27 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului col. (r) DIACONIŢĂ NICOLAE CORNELIU, fost inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) „Basarab I”, judeţul Dâmboviţa, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 8 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: trei infracţiuni de primire de foloase necuvenite, două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cinci infracţiuni de instigare la mărturie mincinoasă, fals intelectual, două infracţiuni de uz de fals, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual şi înşelăciune.

Constată că, din cele 791 persoane vătămate (persoane fizice), 770 nu s-au constituit părţi civile şi nici nu au participat în proces ca părţi vătămate.
Celelalte 21 părţi vătămate s-au constituit părţi civile şi îl obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, să plătească acestora suma totală de 8170 lei.

Confiscă de la inculpat sumele de 11.915 lei şi 14.485 euro sau echivalentul în lei la data executării hotărârii şi îl obligă pe inculpat la plata acestor sume către stat şi la restituirea către I.S.U. Dâmboviţa aunui costum militar.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la plata sumei de 12.000 lei, cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 24 martie 2009 (comunicatul nr. 91/VIII/3 din 27 martie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 martie 2009