DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.860 din 30 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaţilor MOŢ VALENTIN-GHEORGHE şi NISTORAN ION FLAVIUS, agenţi de poliţie de frontieră în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Naidăş, jud. Caraş-Severin, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi luare de mită.
Instanţa a interzis ambilor inculpaţi, timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Confiscă de la inculpatul Nistoran Ioan Flavius sumele de 765 lei şi 205 euro şi îl obligă la plata sumei de 33,60 lei reprezentând contravaloarea bunurilor primite.
Confiscă de la inculpatul Moţ Valentin Gheorghe sumele de 300 lei şi 685 euro şi îl obligă la plata sumei de 84,91 lei reprezentând contravaloarea bunurilor primite.

Disjunge cauza pentru ceilalţi inculpaţi.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 17 mai 2011 (comunicatul nr. 339/VIII/3 din 19 mai 2011 – cauza penală referitoare la PT.F. Naidăş, jud. Caraş Severin).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 mai 2011