DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.809 din 27 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului GRECU CĂTĂLIN NICOLAE la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Grecu Cătălin Nicolae, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului CIOTA GHEORGHE la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Ciota Gheorghe, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului SÎMPTEA VASILE la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Sîmptea Vasile, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dispune confiscarea specială a sumei de 45.000 lei de la inculpaţii Ciotea Gheorghe, Sîmptea Vasile şi Grecu Cătălin Nicolae.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 28 iunie 2011 (comunicatul nr. 451/VIII/3 din 1 iulie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 iulie 2011