DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.730 din 22 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MILEA LIVIUS IOAN, fost director general la FDFEE Electrica Banat, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite.
Instanţa a interzis inculpatului Milea Livius Ioan, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Instanţa a interzis aceluiaşi inculpat, pe lângă aceste drepturi, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, timp de 4 ani după executarea pedepsei principale.

Condamnarea inculpatului BOC SORIN, fost director economic la SISEE Electrica Banat, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, primire de foloase necuvenite şi fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatului Boc Sorin, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Instanţa a interzis aceluiaşi inculpat, pe lângă aceste drepturi, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Condamnarea inculpatului ERIMESCU GHEORGHE, fost director comercial la SISEE Electrica Banat, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: luare de mită, instigare la infracţiunea de fals intelectual, abuz în serviciu şi uz de fals.
Instanţa a interzis inculpatului Erimescu Gheorghe, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Instanţa a interzis aceluiaşi inculpat, pe lângă aceste drepturi, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, timp de 4 ani după executarea pedepsei principale.

Condamnarea inculpatului CRUDU IULIA ANCA, fost şef Serviciu Aprovizionare la SISEE Electrica Banat, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de primire de foloase necuvenite şi fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatei Crudu Iulia Anca, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului CARAIMAN LUCIAN - NICU, director de marketing la S.C. Confort S.A. şi agent comercial la S.C. Izometal S.A., la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită şi delapidare.
Instanţa a interzis inculpatului Caraiman Lucian - Nicu, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Instanţa a interzis aceluiaşi inculpat, pe lângă aceste drepturi, inclusiv dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Condamnarea inculpatului ŞALVARI ION, funcţionar în cadrul Biroului Administrarea Patrimoniului la FDFEE Electrica Banat, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatului Şalvari Ion, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea din patrimoniul inculpatului Milea Livius a sumei de 26.333,15 lei si a sumei de 511 EURO, reprezentând echivalentul valoric al bunurilor primite cu titlu de foloase necuvenite.
Dispune confiscarea din patrimoniul inculpatului Boc Sorin a sumei de 4783,73 lei si a sumei de 1500 EURO, reprezentând echivalentul valoric al bunurilor primite cu titlu de foloase necuvenite.
Dispune confiscarea din patrimoniul inculpatei Crudu Anca a sumei de 4.400,41 lei reprezentând echivalentul valoric al bunurilor primite cu titlu de foloase necuvenite.
Dispune confiscare de la inculpatul Erimescu Gheorghe a sumelor de 4.545,99 lei şi 709 EURO.
Dispune confiscarea de la inculpatul Şalvari Ion a sumei de 731 EURO.

Obligă pe inculpaţii Erimescu Gheorghe şi Boc Sorin, în solidar, să achite in favoarea părţii civile SC Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA Bucureşti- Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice
„Electrica Banat„ suma de 12.846,10 RON şi în favoarea părţii civile SC Enel Distribuţie SA suma de 11.386,34 RON, cu titlu de despăgubiri civile.
Ia act că părţile vătămate SC Izometal SA Timişoara şi SC Confort SA Timişoara nu s-au constituit părţi civile în cauză.
Obligă pe toţi inculpaţii să achite în favoarea statului suma de câte 12.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în fond.
Obligă pe inculpaţii apelanţi Milea Livius Ioan, Boc Sorin, Crudu Anca şi Şalvari Ion la plata a câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara la data de 17 decembrie 2007 (comunicatul nr. 301/VIII/3 din 18 decembrie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 decembrie 2007