DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.800 din 27 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului REBEGEA DUMITRU, judecător la Tribunalul Prahova, preşedintele Secţiei penale (în momentul săvârşirii faptelor), la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului.
Instanţa a interzis inculpatului Rebegea Dumitru, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi:
dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatei PILICĂ VIORICA IOSEFINA, avocat în Baroul Prahova, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la două infracţiuni de luare de mită şi complicitate la două infracţiuni de favorizare a infractorului.
Instanţa a interzis inculpatei Pilică Viorica Iosefina, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatei SANDU IRINA, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Condamnarea inculpatului SANDU ZAMFIR, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului Sandu Zamfir, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului MARTIN EUGEN, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare mită.

Confiscă de la inculpatul Rebegea Dumitru suma de 30.000 de euro, în echivalent lei la data executării măsurii de siguranţă, şi de la inculpata Pilică Viorica Iosefina suma de 18.000 euro, în echivalent lei la data executării măsurii de siguranţă.
Obligă inculpaţii la plata sumelor de câte 30.000 de lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 26 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 309/VIII/3 din 27 noiembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 noiembrie 2009