DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 156 din 4 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BECALI GEORGE, finanţator şi acţionar al F.C. “Steaua Bucureşti”, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatului Becali George, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului SPONTE TEIA, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al F.C. „Steaua Bucureşti” S.A., la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Condamnarea inculpatului PIŢURCĂ VICTOR la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

Condamnarea inculpatului MARINO GHEORGHE RADU la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnarea inculpatei CIUL ALINA FLORENTINA, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizare a infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Încetarea procesului penal faţă de inculpatul Volcinschi Raul.

Confiscă de la inculpatul Becali George suma de 1.700.000 de euro

Dispune desfiinţarea celor două antecontracte de vânzare – cumpărare.
Obligă pe inculpaţii Becali George, Sponte Teia, Marino Gheorghe Radu, Ciul Alina Florentina şi Piţurcă Victor la plata a câte 5.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 16 decembrie 2008 (comunicatul nr. 353/VIII/3 din 18 decembrie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 decembrie 2008