DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 731 din 10 mai 2013, Curtea de Apel Galaţi a menţinut sentinţa Judecătoriei Focşani care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului GIUSEPPE MORIELLO, cetăţean italian, asociat şi administrator al SC MTR ENOPROD SRL Focşani, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
De asemenea, instanţa a mai interzis inculpatului, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC MTR ENOPROD SRL Focşani, cu titlu de despăgubiri civile, la plata sumei de 3.369.454,97 lei, plus dobânda legală aferentă până la achitarea debitului, către Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării – Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi la data de 21 iunie 2011 (comunicatul nr. 453/VIII/3 din 1 iulie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 iulie 2011