DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.568 din 9 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LOHAZA MIHAI VIOREL, inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Siret, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi cumpărare de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Lohaza Mihai Viorel, timp de 10 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului CAZACINCU RADU, consilier vamal, şeful Biroului Vamal Siret, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Cazacincu Radu, timp de 10 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Ia act că DRAOV Iaşi nu s-a constituit parte civilă în cauză.
Dispune confiscarea specială, de la fiecare dintre cei doi inculpaţi, a câte a sumei de 167 euro, în echivalent lei la data executării, reprezentând contravaloarea bunurilor primite.
Obligă pe inculpatul Lohaza Mihai Viorel la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpatul Cazacincu Radu la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava la data de 3 iunie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.