DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.486 din 29 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Oradea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului HORVATH ANDREI la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Horvath Andrei, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului HORVATH AMAR la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Horvath Amar, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului REZMUVEŞ STEFAN la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpatului DAVID ROBERT la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpaţilor ŞERBAN IOAN – STELIAN, MOISE RĂZVAN – CONSTANTIN, DULANYI LEUNTZ, BAUMGARTNER IOAN şi ŞERBAN VASILE la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpaţilor ŞERBAN NELU DORUCA, PANTELIMON IOSIF, IAGĂR TIBERIUS-GHEORGHE, GHINEA IOAN VIOREL şi REZES ZSUZSANNA la pedepse de câte 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Inculpaţii Horvath Andrei şi Horvath Amar vor fi obligaţi să restituire denunţătorului (…) suma de 1.150 euro sau echivalentul în lei la cursul BNR la data plăţii şi autoturismul marca Opel Omega iar inculpaţii Horvath Andrei, Horvath Amar şi Rezmuveş Ştefan vor fi obligaţi să restituie sumele de 1.500 euro sau echivalentul în lei la cursul BNR la data plăţii şi 2500 lei denunţătorului (…).

Confiscă de la inculpatul Horvath Andrei suma de 17.300 euro sau echivalentul în lei la cursul BNR la data confiscării şi de la inculpatul Horvath Amar a sumei de 560 euro sau echivalentul în lei la cursul BNR la data confiscării.

Dispune obligarea inculpaţilor apelanţi Horvath Andrei, Horvath Amar, David Robert, Şerban Vasile, Moise Răzvan Constantin, Pantelimon Iosif şi Rezes Zsuzsanna la plata sumei de câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel.

Obligă inculpaţii la plata cheltuielilor de judecată, după cum urmează: Horvath Andrei -7.500 lei, Horvath Amar -6.000 lei, Rezmuveş Ştefan -6.000 iei, Şerban Ioan Stelian -3.500 lei, Moise Răzvan Constantin -3.500 lei, David Robert -3.500 lei, Şerban Nelu Doruca -3.500 lei, Duianyi Leuntz -3.500 lei, Baumgartner Ioan -3.500 lei, Şerban Vasile -3.500 lei, Pantelimon losif -3.500 lei, Iagăr Tiberius Gheorghe -3.500 lei, Ghinea Ioan Viorel -3.500 lei şi Rezeş Zsuzsanna -3.500 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea la datele de 26 martie 2010 şi 7 iulie 2010 (comunicatele nr. 105/VIII/3 din data de 6 aprilie 2010 şi 269/VIII/3 din 7 iulie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 aprilie 2010
comunicate de presă din 07 iulie 2010