DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.482 din 29 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DONCU MIRCEA NINEL, fost funcţionar vamal la Direcţia Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale – Biroul Autorizări, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpatului LAMBADARIE MIHAI la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpatului BRATU OVIDIU FILIP la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Bratu Ovidiu Filip, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului NICULESCU GABRIEL MIHAI la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Dispune confiscarea sumei de 5.000 de euro de la inculpatul Doncu Mircea Ninel.
Dispune confiscarea sumei de 1.100 euro de la inculpatul Niculescu Gabriel Mihai. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.

Obligă pe inculpaţi la plata a câte 2.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 28 octombrie 2011 (comunicatul nr. 673/VIII/3 din data de 1 noiembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 noiembrie 2011