DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.457 din 26 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Argeş care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ILIE EDUARD, asociat şi administrator de fapt şi de drept al S.C. CEREALS EDI TRADING S.R.L. Costeşti, judeţul Argeş, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanţa a interzis inculpatului Ilie Eduard, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. CEREALS EDI TRADING SRL Suseni, să plătească suma de 6.127.396 lei cu titlul de despăgubiri către partea civilă Statul Român, prin ANAF şi D.G.F.P Argeş, la care se adaugă penalităţi de întârziere şi dobânzi calculate până la achitarea efectivă a debitului.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 11.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti la data de 25 mai 2012 (comunicatul nr. 395/VIII/3 din data de 6 iunie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iunie 2012