DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.18 din 24 aprilie 2013, Curtea Militară de Apel a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului NEAG TEODOR, colonel în rezervă, fost ofiţer specialist cu activitatea resurse umane în cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş – Severin, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sa nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals, două infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanţa a interzis inculpatului, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” Caraş Severin, la plata către partea civilă M.F.A. a sumei de 3.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente I.S.U. Caraş Severin, la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 24 iulie 2009 (comunicatul nr. 185/VIII/3 din data de 30 iulie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iulie 2009