DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 86 din 22 aprilie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului VOICU CĂTĂLIN, fost senator în Parlamentul României, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: două infracțiuni de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanța a interzis inculpatului Voicu Cătălin, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatului COSTINIU FLORIN, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, fost președinte al Secției civile și de proprietate intelectuală din cadrul Î.C.C.J., la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Condamnarea inculpatului LOCIC MARIUS, administrator al S.C. Locic Imobiliare S.R.L, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupție, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual la legea contabilității în legătură cu fapte de corupție.
Instanța a interzis inculpatului Locic Marius, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Condamnarea inculpatului CĂȘUNEANU COSTEL, asociat la SC PA&CO Internațional SRL Bacău, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Confiscă de la inculpatul Voicu Cătălin sumele de 200.000 euro și 119.000 lei prin obligarea inculpatului la plata acestor sume către stat.
Obliga pe inculpații Cășuneanu Costel, Costiniu Florin și Locic Marius la plata a câte 60.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat iar pe inculpatul Voicu Cătălin la plata sumei de 60.200 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 20 mai 2010 (comunicatul nr. 183/VIII/3 din 21 mai 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 mai 2010