DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 924 din 18 martie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Timişoara care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaţilor VERDEŢ GHEORGHE şi UIUIU CLAUDIU-ADRIAN, ambii lucrători vamali în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Moraviţa, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru fiecare, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, luare de mită şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată.
Instanţa a interzis inculpaţilor Verdeţ Gheorghe şi Uiuiu Claudiu-Adrian, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor MARTA MARIUS, lucrător vamal, MITROI RĂZVAN DUMITRU, agent de poliţie de frontieră şi MITROI LUCIAN, lucrător vamal, toţi din cadrul Punctului de Mic Trafic Foeni II, la pedepse de câte 1 an şi 10 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 10 luni, fiecare pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi luare de mită.

Condamnarea inculpatului PETKOVIC SINISA, persoană implicată în traficul cu ţigări, la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, dare de mită şi două infracţiuni de contrabandă calificată.
Instanţa a interzis inculpatului Petkovic Sinisa, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Confiscă de la inculpatul Petkovic Sinisa suma totală de 59.918,04 lei.
Confiscă de la inculpatul Verdeţ Gheorghe suma de 1840 euro.
Confiscă de la inculpatul Uiuiu Claudiu Adrian suma de 829,5 euro.
Confiscă de la inculpatul Marta Marius suma de 500 euro.
Confiscă de la inculpatul Mitroi Răzvan Dumitru suma de 1.007 lei, echivalent al sumelor de 215 euro şi 80 lei.
Confiscă de la inculpatul Mitroi Lucian suma de 990 lei, echivalent al sumelor de 212 euro şi 100 lei.

Obligă pe inculpaţii Marta Marius, Mitroi Lucian şi Mitroi Răzvan Dumitru la câte 400 lei fiecare, pe inculpaţii Verdeţ Gheorghe şi Uiuiu Claudiu Adrian la câte 600 lei fiecare şi pe inculpatul Petkovic Sinisa la 700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Disjunge soluţionarea în întregime a judecării cauzei cu privire la ceilalţi inculpaţi din prezentul dosar şi latura civilă a cauzei cu privire la inculpaţii Verdeţ Gheorghe, Uiuiu Claudiu şi Petkovic Sinisa, cu privire la eventualele pretenţii civile referitoare la contrabandă şi dispune citarea în cauză a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, respectiv Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.



DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 2 mai 2011 (comunicatul nr. 303/VIII/3 din data de 5 mai 2011) – DOSARUL MORAVIŢA I.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 mai 2011