DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
02 aprilie 2013
Nr. 275/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MARIN MIRCEA DANIEL, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Dolj - Biroul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, în sarcina căruia s-au reținut în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a pretins de la un denunțător o unitate centrală de calculator, în valoare de 2.462,71 lei, pentru ca în schimb să propună o soluție favorabilă în dosarul penal în care îl cerceta pe denunțător pentru o infracțiune la legea armelor și munițiilor și pentru a interveni la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât, în respectivul dosar, să se aplice o sancțiune administrativă și să se dispună restituirea armei către denunțător.
La data de 11 martie 2013, inculpatul Marin Mircea Daniel a primit de la denunțător bunul pretins, respectiv unitatea centrală de calculator, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
La data de 12 martie 2013, Curtea de Apel Craiova a dispus, la cererea procurorilor, arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile faţă de inculpatul Marin Mircea Daniel.
La data de 19 martie 2013, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul inculpatului şi a dispus măsura obligării acestuia de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A. – Serviciul județean anticorupție Craiova și cu ofițeri din cadrul structurilor specializate în culegerea de informații.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 ianuarie 2014