DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 32 din 18 februarie 2013, rămasă definitivă la 15 martie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa Tribunalului Hunedoara care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CONSTANTIN GABRIEL, administrator al mai multor societăți comerciale, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: evaziune fiscală, în formă continuată şi sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate.
Instanța a interzis inculpatului Constantin Gabriel, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Constata că acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi soluţionată în dosarul nr.4006/97/2012 al Tribunalului Hunedoara.

Cauza a fost disjunsă cu privire la inculpata Barbu Valerica Paulina.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 18 mai 2012 (comunicatul nr. 341/VIII/3 din data de 22 mai 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 mai 2012