DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 868 din 13 martie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Iaşi care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DUMITRESCU GHEORGHE, asociat majoritar la SC SUPREM COMPANY SRL Rm. Vâlcea, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Dumitrescu Gheorghe, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei OLTEANU TANIA, inspector în cadrul Serviciului Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice din Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatei Olteanu Tania, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului CĂPRARU ADRIAN, şef Serviciu Juridic din Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpatului BĂRBULESCU ILIE MANUEL, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Confiscă de la inculpatul Dumitrescu Gheorghe suma totală de 12.000 euro.
Dispune restituirea către inculpatul Dumitrescu Gheorghe a sumelor de 16.845 lei şi 1.450 euro.
Obligă pe toţi inculpaţii să plătească statului cheltuieli de judecată în sumă de câte 10.000 lei fiecare.
Obligă pe inculpații Bărbulescu Ilie Manuel şi Căpraru Adrian să plătească statului câte 500 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti la data de 18 decembrie 2008 (comunicatul nr. 361/VIII/3 din data de 19 decembrie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 decembrie 2008