DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT



Prin decizia penală nr. 195 din 6 martie 2013, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei PITICAȘ ELENA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Condamnarea inculpatului ZAMFIR OVIDIU CONSTANTIN, asociat și administrator al S.C. AZIENDA AGRICOLA AGRI ARCERIA 2005 PAOLUCCI & VELISCO S.R.L. Felmer, județul Brașov, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Încetarea procesului penal față de inculpatul Franz Gheorghe ca urmare a decesului acestuia.

Achitarea inculpatului Stânea Loghin Dorel pentru infracțiunile reținute în sarcina sa.

Admite în parte acțiunea civilă și obligă în solidar pe inculpații Piticaș Elena și Zamfir Ovidiu Constantin, aceștia în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC AZIENNDA AGRICOLA AGRI ARCERIA 2005 PAOLUCCI & VELISCO SRL Felmer, la plata către partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a sumelor de 88.254,61 lei și 567,02 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere până la plata efectivă.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Piticaș Elena și Zamfir Ovidiu Constantin, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC AZIENNDA AGRICOLA AGRI ARCERIA 2005 PAOLUCCI & VELISCO SRL Felmer, să plătească suma de câte 1.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat la judecata în fond, în acestea fiind incluse și cheltuielile judiciare reprezentând onorariul apărătorului din oficiu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov la data de 17 noiembrie 2010 (comunicatul nr. 649/VIII/3 din data de 6 decembrie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.