DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
15 martie 2013
Nr. 215/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MANOLE ȘTEFAN ADRIAN, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de inspector în cadrul Poliției Municipiului Buzău – Biroul Investigații Criminale, șef al Secției de Poliție Rurală 13 Smeeni la momentul faptelor, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011 – 2012, inculpatul Manole Ștefan Adrian, în calitate de ofițer de poliție judiciară și șef al Secției de Poliție Rurală 13 Smeeni din cadrul I.P.J. Buzău, a pretins și primit de la două persoane suma totală de 4.250 lei susținând că își va exercita influența pe lângă persoane abilitate din cadrul sistemului judiciar (polițiști sau procurori) și îi va determina să adopte soluții de netrimitere în judecată în trei cauze penale aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, în care persoanele de la care a primit banii erau cercetate pentru infracțiuni de furt, conducere sub influența băuturilor alcoolice și tulburare de posesie.

La data de 6 martie 2013, Curtea de Apel Ploiești a dispus arestarea preventivă a inculpatului Manole Ștefan Adrian pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 173/VIII/3 din data de 6 martie 2013).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A. – Serviciul județean anticorupție Buzău.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Ploiești.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 martie 2014