DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 708 din 27 februarie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința Tribunalului București care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului SCALEŢCHI FLORENTIN, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, care a fost recunoscută, prin hotărâre de guvern, ca fiind de utilitate publică), la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trei infracțiuni de trafic de influență, luare de mită și fals intelectual.

Instanța a interzis inculpatului Scaleţchi Florentin, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Achitarea inculpatului Mărgean Ilie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Dispune restituirea către martorii denunţători a sumelor totale de 24.000 USD, 21.893 euro şi 42.300 lei.

Obligă pe inculpatul Scaleţchi Florentin la plata sumei de 15.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 27 noiembrie 2006 (comunicatul nr. 207/VIII/3 din data de 28 noiembrie 2006).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 noiembrie 2006