DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
01 martie 2013
Nr. 157/VIII/3

COMUNICAT



Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei AVRAM MARILENA ANCUŢA, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitești în perioada faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008 – 2011, inculpata Avram Marilena Ancuţa, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitești, a pretins şi primit de la 14 persoane sumele totale de 28.947 lei şi 5.000 euro lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor medici pe care îi poate determina să pensioneze pe motive medicale persoanele denunțătoare sau membri ai familiilor acestora. De asemenea, inculpata Avram Marilena Ancuța a pretins şi primit sumele de bani pentru a interveni pe lângă funcționari publici și alte peroane cu funcții de decizie pentru ca denunțătorii sau persoane apropiate acestora să fie angajați în cadrul unor instituții publice (I.P.J. Argeș sau Serviciul de Ambulanță Argeș) sau private (o societate comercială sau unitate bancară).

Întrucât nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile în proprietatea inculpatei Avram Marilena Ancuţa, nu s-a instituit sechestrul penal în vederea recuperării sumelor de bani obţinute prin traficarea influenţei.

La data de 23 ianuarie 2013, Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile a inculpatei Avram Marilena Ancuța (comunicatul nr. 33/VIII/3 din 22 ianuarie 2013). La data de 15 februarie 2013, măsura arestării preventive a fost prelungită cu 30 de zile.

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul DIPI Argeș.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 mai 2014