DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 622 din 20 februarie 2013, Înalta Curte de casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel Brașov care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CAȚARON OPREA, ofițer în cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Gorj – șef Birou, în perioada 2002 – 2009, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de luare de mită și patru infracțiuni de trafic de influență.
Instanța a interzis inculpatului Cațaron Oprea, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă inculpatul să restituie suma totală de 2.300 lei către doi martori denunțători.
Confiscă de la inculpat suma de 3.840 lei.
Obligă pe inculpatul Cațaron Oprea la plata sumei de 760 lei cu titlu de cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova – Biroul Teritorial Târgu Jiu la data de 16 decembrie 2010 (comunicatul nr. 697/VIII/3 din data de 20 decembrie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.