DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 212 din 14 februarie 2013, Curtea de Apel Timișoara a menținut sentința Judecătoriei Reșița care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TOMOIAGĂ VASILE, fost inspector șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (I.S.U) „Semenic” al jud. Caraș-Severin, cu gradul de colonel, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj nepatrimonial, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată.

Condamnarea inculpatului TRANDAFIR MARTIN, fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă Caraș-Severin, cu gradul profesional de comisar-șef de poliție, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj nepatrimonial, fals intelectual și uz de fals.

Condamnarea inculpaților: ȘTEFAN MIHĂIȚĂ EUGEN, AFRONIE EUGEN-MARIUS, PRUNDEANU VALERIU, PLOCON ANDI - DANIEL, DRAGU CRISTIAN - PETRU, ofițeri în cadrul I.S.U. „Semenic” Caraș-Severin, toți la pedepse de câte 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj nepatrimonial, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată.

Condamnarea inculpatului IFRIM GABRIEL, ofițer în cadrul I.S.U. „Semenic” Caraș-Severin, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj nepatrimonial, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată.

Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de câte 1.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 17 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 307/VIII/3 din data de 27 noiembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.