DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 47 din 31 ianuarie 2013, rămasă definitivă la data de 11 februarie 2013, Tribunalul Iași a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ROBU IOAN, administrator al mai multor societăți comerciale, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.
Instanța a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât și timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Admite acțiunea civilă formulată de ANAF - Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași și obligă pe inculpatul Robu Ioan la plata sumei de 6.202.509 lei, la care se adaugă dobânda legală până la achitarea integrală a debitului.
Constată că pe numele inculpatului a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă la data de 29 noiembrie 2007, de către Tribunalul Iași, mandat care nu a fost pus în executare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 27 iunie 2011 (comunicatul nr. 455/VIII/3 din data de 4 iulie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.