DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 24 din 11 februarie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători a menținut sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția penală care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei DAVID MARIA, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția civilă, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Instanța a interzis inculpatei David Maria, atât pe perioada executării pedepsei, cât și timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă pe inculpată să restituie denunțătorului suma de 200.000 de euro în echivalent lei la data punerii în executare a hotărârii.
Obligă inculpata la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 21 martie 2012 (comunicatul nr. 173/VIII/3 din data de 21 martie 2012).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.