DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1 din 3 ianuarie 2013, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ASIMIONESEI GHIOCEL FLORIN, director general al SC Delta Press Investment, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului TOCAN ALIN IOAN, redactor șef la cotidianul Ziua de Iași, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în formă continuată.

Dispune achitarea ambilor inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Admite în parte acțiunile civile formulate de părțile civile și obligă inculpații la plata despăgubirilor civile cu titlu de daune morale către aceștia după cum urmează: pe inculpatul Tocan Alin în solidar cu părțile responsabile civilmente SC P.G. SRL, SC D.P.I. SRL, SC D.A. SRL prin lichidator G.A.R., SC G.Q. SRL prin lichidator C.I.P.I. H.M.L. la plata sumei 20.000 lei către partea civilă B.I.; pe inculpatul Asimionesei Ghiocel Florin în solidar cu părțile responsabile civilmente SC P.G. SRL, SC D.P.I. SRL, SC D.A. SRL prin lichidator G.A.R., SC G.Q SRL prin lichidator C.I.P.I. H.M.L. la plata sumelor de câte 20.000 lei către fiecare dintre părțile civile F.R. și Ș.C.
Admite acțiunea civilă formulată de S.C. C. S.A. Iași și obligă pe inculpatul Asimionesei Ghiocel Florin în solidar cu partea responsabilă civilmente SC D.P.I. SRL la plata sumei de 17.975, 70 lei reprezentând contravaloarea facturii nr. 2907672/17.03.2004. Admite acțiunea civilă formulată de S.C. F.G. SA Iași și obligă pe inculpatul Asimionesei Ghiocel Florin, în solidar cu părțile responsabile civilmente SC P.G. SRL și SC D.P.I. SRL, la plata contravalorii în lei la cursul BNR la data plății a sumei de 3.000 Euro cu titlu de daune materiale. Respinge pretențiile civile formulate de părțile civile SC R. SA, R.A.T.P. IAȘI, G.F.P. și SC C. SA. Constată că restul părților vătămate nu s-au constituit părți civile în cauză sau au renunțat la pretențiile civile formulate.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 21 martie 2005 (comunicatul nr. 221 din 21 martie 2005).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.