DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 283 din 29 ianuarie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului IOAN EUGEN RADU, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de primire de foloase necuvenite.
Instanța a interzis inculpatului, timp de 10 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatului ȚUGUI ANDREI DRAGOȘ, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnarea inculpaților LUNGU MIHAELA, LIPAN ADRIAN și LIPAN MARIAN, persoane fără calitate specială, la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Achitarea inculpaților HARPA VASILICĂ, subcomisar în cadrul Poliței orașului Târgu Neamț, VASILIU BOGDAN, agent de poliție în cadrul Poliței orașului Târgu Neamț și SAVA GHEORGHE, agent principal în cadrul Poliței orașului Târgu Neamț, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și favorizarea infractorului.
Achitarea inculpatului PREDA MIHAI, agent de poliție în cadrul Poliței orașului Târgu Neamț, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

Dispune confiscarea de la inculpatul Radu Ioan Eugen a sumei de 700 euro.
Obligă pe fiecare dintre inculpații condamnați să plătească statului câte 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de 24 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 305/VIII/3 din data de 26 noiembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.