DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 14 din 7 ianuarie 2013, Înalta Curte de casație și Justiție a menținut sentința Tribunalului Argeș care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MILANDRU GHEORGHE, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și favorizarea infractorului.
Instanța a interzis inculpatului Milandru Gheorghe, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și cel de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Condamnarea inculpatului POPESCU LEONARD, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare în regim de detenție pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență și complicitate la infracțiunea de favorizare a infractorului.

Instanța a interzis inculpatului Popescu Leonard, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și cel de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Condamnarea inculpatului DOBRA ION BOGDAN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență și complicitate la infracțiunea de favorizare a infractorului.

Condamnarea inculpaților RĂDESCU BOGDAN și NIȚĂ MARIUS OVIDIU, persoane fără calitate specială, la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibație alcoolică ce depășește limita legală.

Condamnarea inculpatului CĂLINA ADRIAN GHEORGHE, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnarea inculpatului SFETCU GHEORGHE, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnarea inculpatului DĂSCĂLEASA DĂNUȚ AURELIAN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dispune confiscarea de la inculpatul Milandru Gheorghe a sumelor de 8.490 lei și echivalentul în lei al sumei de 6.700 euro.
Dispune confiscarea de la inculpatul Dăscăleasa Dănuț Aurelian a echivalentului în lei al sumei de 700 euro.
Obligă pe fiecare inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează: pe inculpatul Milandru Gheorghe la 7000 lei cheltuieli judiciare, pe inculpații Popescu Leonard, Dobra Ion Bogdan și Rădulescu Bogdan la câte 3000 lei cheltuieli judiciare, pe inculpatul Niță Marius Ovidiu la 3050 lei cheltuieli judiciare și pe inculpații Călina Adrian Gheorghe, Sfetcu Gheorghe și Dăscăleasa Dănuț Aurelian la câte 500 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 14 martie 2012 (comunicatul nr. 147/VIII/3 din data de 15 martie 2012).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.