DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 15 din 4 ianuarie 2013, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului KRALL LASZLO, vicepreședinte al Asociației Crescătorilor de Taurine Ocna de Sus, la pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea în numele lor în formă continuată.

Instanța a interzis inculpatului Krall Laszlo, timp de 1 an și 10 luni după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpatei ASOCIAŢIA CRESCĂTORIOR DE TAURINE DIN OCNA DE SUS, persoană juridică, la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea în numele lor în formă continuată.

Instanța a interzis inculpatei ASOCIAŢIA CRESCĂTORIOR DE TAURINE DIN OCNA DE SUS, ca pedeapsă complementară, următoarele drepturi: de a participa la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani, afișarea prezentei hotărâri de condamnare în extras la ușa instanței și la locul săvârșirii faptei, respectiv Consiliul Local Praid, pe o perioadă de 2 luni, pe cheltuiala inculpatei, după rămânerea definitivă a acesteia.

Obligă pe inculpații Krall Laszlo și Asociația Crescătorilor de Taurine din Ocna de Sus să plătească părții civile Asociația de Plăți și Intervenție în Agricultură - Centrul Județean Harghita suma de 124.969,52 lei cu titlu de pretenții civile.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș la data de 30 iulie 2012 (comunicatul nr. 643/VIII/3 din data de 5 septembrie 2012).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.