DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
8 februarie 2013
Nr. 95/VIII/3

COMUNICAT



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CURT IOSIP MIHAI-ȘTEFAN, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Cluj - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, având gradul profesional de comisar șef, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2011, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ștefan, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Cluj, a lăsat să creadă o persoană - denunțător în cauză - că are influență pe lângă organele de urmărire penală (procurori și ofițeri de poliție) și funcționari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj și că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceștia în vederea restituirii, către denunțător, a unui autoturism de teren și, ulterior, pentru omologarea și înmatricularea acestuia. În acest scop, ofițerul de poliție Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a cerut denunțătorului suma totală de 5.000 euro și 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunțător în perioada 2011-2012.
Autoturismul de teren în cauză figura în evidențele RAR ca fiind furat și fusese ridicat de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.
Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a restituit denunțătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatului.

La data de 18 ianuarie 2013, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Curt-Iosip Mihai-Ștefan pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 27/VIII/3 din 17 ianuarie 2013).

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul DIPI București.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 20 iunie 2014