DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 329 din 31 ianuarie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiție a menținut sentința Curții de Apel Braşov care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ACHIM GHEORGHE, conferențiar universitar în cadrul Universității „Transilvania” din Braşov – Facultatea de Drept și avocat în cadrul Baroului Brașov, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de luare de mită.
Instanța a interzis inculpatului Achim Gheorghe, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.
Obligă pe inculpatul Achim Gheorghe să desfășoare o activitate neremunerată în folosul comunității pe o durată de 300 de ore în cadrul Atelierului MFC Brașov sau altă locație stabilită de Serviciul de Probațiune.

Condamnarea inculpatei NIȚĂ OTILIA - VALENTINA, studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Transilvania” la data săvârșirii faptei, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Obligă pe inculpatul Achim Gheorghe să restituie suma totală de 750 euro către doi martori denunțători. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 750 euro, sumă primită de la martorul (…) și de la inculpata Niță Otilia.
Obligă pe inculpatul Achim Gheorghe la plata sumei de 8000 lei cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata Niță Otilia Valentina la 2000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 25 august 2011 (comunicatul nr. 541/VIII/3 din data de 5 septembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 septembrie 2011