DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
06 februarie 2013
Nr. 81/VIII/3

COMUNICAT



Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CIULACU TRAIAN-OVIDIU-CRISTINEL, medic şef al Centrului Medical Judeţean (C.M.J.) Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (ofiţer de poliţie cu gradul de comisar şef) la data comiterii faptelor, în prezent pensionar, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (200 de acte materiale)
- fals intelectual, în formă continuată (200 de acte materiale),
- uz de fals, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2009- februarie 2010, inculpatul Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel, în calitate de medic de familie, şef al C.M.J. Călăraşi din cadrul M.A.I., a întocmit în fals 200 de reţete medicale cu regim special, în numele unor ofiţeri şi agenţi de poliţie înscrişi pe listele sale de pacienţi, în majoritate pensionari, fără ca aceştia să fie consultaţi, fără să fi primit reţetele sau fără să fie beneficiari ai medicamentelor prescrise.
Inculpatul a completat aceste reţete şi la rubrica persoanei asigurate şi le-a folosit la o farmacie din municipiul Călăraşi, de unde a ridicat medicamentele prescrise.
Costul medicamentelor obţinute în acest mod de către inculpat şi de alte persoane, în valoare de 40.669,80 lei, a fost suportat din bugetele Casei Medicale OPSNAJ din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţii care s-au constituit părţi civile în procesul penal cu suma menţionată mai sus.

Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului.

Inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte similare, în cursul lunii martie 2012 (detalii în comunicatul nr. 139/VIII/3 din 12 martie 2012). În cursul lunii aprilie 2012, Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Călăraşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 iunie 2013