DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 47 din 20 decembrie 2012, Curtea Militară de Apel a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LECU NICOLAE (colonel în rezervă), fost comandant la UM 0260 Bucureşti (unitate militară de jandarmi), la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în declaraţii.
Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Confiscă de la inculpat suma de 57.412,92 lei.
Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 21 iunie 2007 (comunicatul nr. 179/VIII/3 din data de 12 iulie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.