DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentinţa penală nr. 45 din 10 decembrie 2012, rămasă definitivă la 27 decembrie 2012, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LOGA WALTER, colonel în rezervă, fost comandant al UM 01541 Budieni, jud. Gorj, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: luare de mită, primire de foloase necuvenite şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, toate în formă continuată.

Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Constată repararea pagubelor şi restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor pentru plata despăgubirilor bănești, respectiv prin restituirea sumelor bănești pentru foloasele de care au fost lipsite părțile civile constituite în cauza în faza urmăririi penale nominalizate în rechizitoriu.
Confiscă de la inculpat în favoarea statului sumele totale de 1.750 lei şi 350 euro primite de inculpat de la martorii denunţători.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 31 octombrie 2012 ( comunicatul nr. 803/VIII/3 din 1 noiembrie 2012 ).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 noiembrie 2012