DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 4.120 din 12 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului JOIŢA CONSTANTIN, fost şef al Administraţiei Finanţelor Publice din municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual, ambele în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Confiscă de la inculpat suma de 19.370 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor dobândite prin săvârşirea infracţiunii. Ia act că inculpatul a achitat întreaga sumă confiscată în valoare de 19.370 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 25.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat şi a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti de 3 ianuarie 2012 (comunicatul nr. 9/VIII/3 din 5 ianuarie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2012