DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 4.168 din 14 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului JAKO ADRIAN IOSIF, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită, în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Jako Adrian Iosif, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului GABRI GABOR ŞANDOR, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: dare de mită, în formă continuată constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Gabri Gabor Şandor, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului IAKO IOSIF, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Iako Iosif, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului OLAH NICOLAE, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Olah Nicolae, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului DOBRAŞ IOAN COSTICĂ, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Dobraş Ioan Costică, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului SINF RUDOLF, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani şi 3 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Sinf Rudolf, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Instanţa a revocat beneficiul suspendării unei pedepse pronunţate anterior, astfel că inculpatul Sinf Rudolf va executa efectiv 5 ani şi 3 luni închisoare.

Condamnarea inculpatului BARNA SANDOR, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Barna Şandor, timp de 1 an după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului NAGY JOZSEF, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Nagy Jozsef, timp de 1 an după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dispune confiscarea cantităţilor de 219 baxuri ţigări de la inculpatul Dobraş Ioan Costică. Dispune confiscarea în folosul statului a unui telefon mobil şi a unei staţii de emisie recepţie, conţinând suport de încărcare şi două staţii mobile, de la inculpatul Jako Adrian Iosif.

Dispune confiscarea de la inculpaţii Jako Adrian Iosif, Iako Iosif, Olah Nicolae, Dobras Ioan Costica, Gabri Gabor Sandor, Barna Sandor, Nagy Jozsef şi Sinf Rudolf a sumei de câte 172.500 lei fiecare.

Obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare către stat astfel: Jako Adrian Iosif - 6.000 lei, Gabri Gabor Şandor - 6.000 lei, Iako Iosif - 5.000 lei, Olah Nicolae - 5.000 lei, Dobraş Ioan Costică - 5.000 lei, Şinf Rudolf - 4.000 lei, Barna Şandor - 4.000 lei şi Nagy Jozsef - 4.000 lei.
Obliga recurenţii intimaţi inculpaţi Jako Adrian Iosif, Iako Iosif şi Olah Nicolae la plata sumei de câte 125 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea – Biroul Teritorial Satu Mare la data de 27 iunie 2010 (comunicatul nr. 249/VIII/3 din 29 iunie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 iunie 2010