DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.498 din 7 decembrie 2012, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DIACONU GABRIEL MARIAN, fost viceprimar al municipiului Slatina, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului PRINA MINEL FLORIN, administrator public la Consiliul Local Slatina, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului ROMANIUC NICOLAE, administrator la S.C. AC IND OLT S.A., la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

Încetarea procesului penal faţă de inculpatul BOBARIU RADU, administrator la S.C. TOTAL INCON S.R.L ca urmare a decesului acestuia.

Ia act că partea civilă Consiliul Local Slatina nu s-a constituit parte civilă în cauză.
Obligă pe inculpaţii Diaconu Gabriel Marian şi Romaniuc Nicolae la plata sumei de câte 18000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova de 4 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 279/VIII/3 din 6 noiembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 noiembrie 2009