DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
04 decembrie 2012
Nr. 889/VIII/3

COMUNICAT



Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului VOINESCU MARIAN DAN, inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică (D.S.P.) Dolj – Serviciul Control în Sănătate Publică – Compartimentul Inspecția și Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viață și Muncă, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 22 noiembrie 2012, cu ocazia efectuării unui control de specialitate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, inculpatul Voinescu Marian-Dan, în calitate de inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a pretins de la reprezentantul firmei controlate, denunţător în cauză, suma de 3.000 lei şi a acceptat să primească de la denunţător suma de 500 lei. Banii au fost pretinşi cu titlu de mită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională în cuantum cuprins între 5.000 şi 10.000 lei, pentru neregulile constatate cu ocazia controlului.
La data de 23 noiembrie 2012, inculpatul Voinescu Marian-Dan a primit de la persoana denunțătoare suma de 500 lei, în scopul precizat mai sus. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
La data de 24 noiembrie 2012, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Voinescu Marian-Dan pe un termen de 20 de zile (detalii în comunicatul nr. 861/VIII/3 din data de 26 noiembrie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 aprilie 2013