DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.752 din 16 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului PÂRVULESCU CONSTANTIN, primar al comunei Fărcăşeşti, judeţul Gorj, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de luare de mită, ambele în formă continuată, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea pentru sine a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Pârvulescu Constantin atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpaţilor CINCĂ CONSTANTIN şi PÎRVULESCU ANDA – LUIZA, la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire a bunurilor provenite din săvârşirea unei infracţiuni de corupţie.

Constată că partea vătămată comuna Fărcăşeşti, prin primar, nu s-a constituit parte civilă în cauză.
Confiscă de la inculpatul Pârvulescu Constantin, în folosul statului, suma de 15.065 RON şi echivalentul în lei a 10.000 mărci germane, la cursul BNR de la data de 01.01.2002, sumă ce va fi reactualizată la data executării în funcţie de indicele de devalorizare a leului.
Obligă pe inculpatul Pârvulescu Constantin să restituie denunţătorului suma totală de 660.998,09 RON şi echivalentul în lei a 39.500 euro, la cursul BNR la data executării, reprezentând banii, contravaloare bunuri şi servicii pretinse şi primite de către inculpat de la acest martor denunţător.
Obligă pe fiecare dintre inculpaţii apelanţi Pîrvulescu Anda Luiza şi Cincă Constantin să plătească cheltuieli judiciare către stat în cuantum de 150 lei fiecare.
Obligă pe inculpaţi la plata cheltuielilor judiciare după cum urmează: inculpatul Pârvulescu Constantin la 40.000 RON, inculpaţii Cincă Constantin şi Pîrvulescu Anda Luiza la câte 6.000 RON fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova la data de 20 aprilie 2011 (comunicat nr. 263/VIII/3 din 26 aprilie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 aprilie 2011