DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
02 noiembrie 2012
Nr. 809/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STĂNILĂ MARIUS ION, director comercial al SC CET SA Bacău, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de şantaj şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2012, inculpatul Stănilă Marius Ion, director comercial al SC CET SA Bacău, uzând de prerogativele funcţiei sale, a constrâns pe reprezentantul unei societăţi comerciale ce editează un cotidian local din Bacău să sisteze publicarea în cotidianul respectiv a unor articole de presă critice la adresa SC CET SA Bacău. Actele de constrângere s-au realizat prin ameninţarea cu sistarea furnizării de energie electrică către firmele reprezentate de partea vătămată şi cu neîncheierea unui nou contract de furnizare de energie electrică. În acest scop, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Stănilă Marius Ion a refuzat să comunice uneia dintre societăţile comerciale reprezentate de partea vătămată oferta de furnizare de energie electrică, deşi era obligat să facă acest lucru de legislaţia în domeniu.

Societatea comercială care nu a mai putut încheia contract de furnizare a energiei electrice s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 148.144 lei, reprezentând prejudiciul estimat cauzate de imposibilitatea de a funcţiona în condiţii normale.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 14 mai 2014