DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.513 din 31 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CONŢAC CONSTANTIN, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, acţionar majoritar la SC TRANSPORTURI AUTO SA, SC 99 CCC SA, SC CON 2000 SA, SC 07 CCC SRL, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: spălare de bani, în formă continuată şi trei infracţiuni de fals în declaraţii.
Instanţa a interzis inculpatului Constantin Conţac, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului CONŢAC LIVIU CONSTANTIN, fiul lui Conţac Constantin, fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri – Botoşani, director al SC TRANSPORTURI AUTO SA la data trimiterii în judecată, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Conţac Liviu Constantin, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului ANDRICI IOAN, administrator al SC CONSTRUCT COM SRL Botoşani, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată.

Confiscă de la fiecare inculpat suma de 191.864 lei.
Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de 9000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 25 iunie 2007 (comunicatul nr. 165/VIII/3 din data de 26iunie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 iunie 2007