DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.383 din 22 octombrie 2012, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Oradea care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului RUS CRISTIAN IOAN, în calitate de lucrător de poliţie în cadrul Serviciului Paşapoarte Satu-Mare, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Rus Cristian Ioan, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului FANEA ADRIAN, lucrător de poliţie în cadrul Serviciului Paşapoarte Satu Mare, la pedeapsa de 10 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni, pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată.

Condamnarea inculpatei SABO CARMEN NICOLETA VALERIA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Dispune confiscarea de la inculpatul Fanea Adrian Mihai a sumelor de 100 euro (echivalentul în lei) şi a sumei de 383 RON.
Dispune confiscarea de la inculpatul Rus Cristian Ioan a sumelor de 300 euro în echivalent în lei, 175,8 RON şi 100 USD (echivalentul în lei).
Dispune confiscarea de la inculpata Sabo Carmen Nicoleta Valeria a sumei de 350 euro (echivalentul în lei).
Obligă pe inculpata Sabo Carmen Valeria să plătească suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.
Obligă inculpaţii la cheltuieli de judecată după cum urmează: inculpatul Fanea Adrian Mihai - 2.600 lei şi inculpatul Rus Cristian Ioan - 3.700 lei.
Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă, într-un ziar local de largă circulaţie.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea la data de 31 mai 2004.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.