DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 113 din 18 octombrie 2012, Curtea de Apel Piteşti a menţinut sentinţa Tribunalului Argeş care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DUMITRU DANIEL, inspector de specialitate în cadrul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului Dumitru Daniel, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului TUDOR VALERIU-PAVEL, director al Sucursalei Piteşti a S.C. Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (C.N.C.I.R.) SA Bucureşti, la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Confiscă de la inculpatul Dumitru Daniel suma de 2000 lei.
Obligă pe inculpatul Tudor Valeriu Pavel la plata sumei de 6000 lei cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpatul Dumitru Daniel la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Disjunge cauza având ca obiect judecata în primă instanţă a inculpatei Cornea Cristina Elena şi dispune formarea unui alt dosar.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Piteşti la data de 25 mai 2012 (comunicatul nr. 351/VIII/3 din 25 mai 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 mai 2012