DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3089 din 2 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei ANTON CARMEN, ofiţer conturi CEC, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpatei PLOSCARU RAMONA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Revocă beneficiul suspendării unei pedepse pronunţate anterior, astfel că inculpata va executa efectiv 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie.

Condamnarea inculpatei FER FLOARE, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Revocă beneficiul suspendării unei pedepse pronunţate anterior, astfel că inculpata va executa efectiv 4 ani închisoare în regim de detenţie.

Condamnarea inculpatei COCOŞ DANIELA, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Condamnarea inculpatului COCOŞ GHEORGHE, recidivist, persoană aflată în executarea unei pedepse privative de libertate, la pedeapsa de 1 an închisoare în regim de detenţie pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Încetarea procesului penal faţă de inculpata Samfiroiu Ecaterina ca urmare a intervenirii decesului.

Confiscă de la inculpaţii Cocoş Gheorghe şi Cocoş Daniela contravaloarea în lei a sumei de 70.000 euro.
Obligă pe inculpaţi la plata a câte 1000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 16 decembrie 2009 .


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.