DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 888 din 28 septembrie 2012, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei GROSU ADRIANA SIMONA, asociat unic și administrator al SC ALFAROM 2000 SRL Constanța, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: evaziune fiscală și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Instanța a interzis inculpatei, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român - Ministerul Economiei și Finanțelor - Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța și obligă pe inculpata Grosu Adriana Simona, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC ALFAROM QUANTUM SRL, la plata sumei de 12.052.143 lei către aceasta, cu titlu de daune materiale și la plata accesoriilor până la achitarea integrală a debitului.

Obligă pe inculpata Grosu Adriana Simona, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC ALFAROM QUANTUM SRL, la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 30 septembrie 2010 (comunicatul nr. 387/VIII/3 din data de 1 octombrie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.