DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.012 din 26 septembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei PIROŞKA KLARA ILONA, director al Administraţiei Financiare a municipiului Timişoara, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: trafic de influenţă, luare de mită şi o infracţiune informatică prevăzută în Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Instanţa a interzis inculpatei Piroşka Klara Ilona, pe perioada executării pedepsei şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei ANDRONIC MARIOARA ELISABETA, director economic şi administrator al SC Cristian Andronic SRL Timişoara, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: cumpărare de influenţă, înşelăciune, în formă continuată, evaziune fiscală şi instigare la tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii fals,e inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
Instanţa a interzis inculpatei Andronic Marioara Elisabeta, pe perioada executării pedepsei şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei HOBAN ANA, inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş – Serviciul Audit, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
Instanţa a interzis inculpatei Hoban Ana, pe perioada executării pedepsei şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Încetarea procesului penal faţă de inculpaţii Trif Cristian Lucian şi Piroşka Lajos ca urmare a prescripţiei răspunderii penale pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată.

Obligă pe inculpata Andronic Mărioara Elisabeta la plata sumei de 182.168,1367 RON cu titlu de despăgubiri către partea civilă Ministerul Economiei şi Finanţelor – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş.

Obligă pe inculpata Piroşka Klara Ilona la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara la data de 26 ianuarie 2005.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.